Maskerad – Inte bara en maskeraddräkt

Att gå på maskerad betyder att man ska vara rejält utklädd. Det räcker inte med att ta på sig ”rolig” peruk och så komma till festen och tro att man ska bli accepterad. En enkel detalj kanske räcker på en vanlig fest men ordet maskerad betyder att man behöver bry sig lite extra. Det samma om det är en s.k. temafest.

Oavsett om du ska på maskeradfest eller temafest så är det viktigt att kolla upp vilket tema det är. Att komma som Lucifer på tema ”änglar och rosa moln” är kanske inte speciellt lämpligt. Man blir lite som en varg bland fåren.

När väl temat är avklarat ska man lägga ner tid på utklädningskläderna och välj för allt i världen inte bara en maskeraddräkt. Det är en bra början men det krävs mer.

En sådan dräkt kan täcka hela kroppen men ofta slutar den vid halsen. I dessa fall behöver du köpa en mask eller i alla fall något att ha på huvudet som matchar. En mask kan bli otympligt om man ska äta och dricka. Att ta på och av sig en mask under kvällen blir bara omständigt så tänk på ät- och drickfaktorn. Ett alternativ är att köpa en morphsuit. Den täcker hela kroppen och ansiktet på en gång. Den går också att dricka genom men inte att äta. Det är alltså en perfekt dräkt om man enbart tänkt dricka på festen.

Utöver huvudet bör man tänka på fötterna. Lämpliga skor är en självklarhet.

Sedan kommer man till det som är som pricken över i:et dvs. extra detaljerna. Är du en djävul så ha en djävulsgaffel i handen. Är du en snickare så ta med en plasthammare. Är du en apa så är minst några bananer ett måste. Det är dessa detaljer som höjer helhetsintrycket. De behöver inte kosta mycket och ofta kan man hitta dem hemma. Men tänk till från topp till tå och glöm inte dina attiraljer.

Privacy Policy