Kiguramidräkt med blod – En mysig halloween

När halloween närmar sig är det en sak som är viktigare än mycket annat – att hitta en passande utklädnad till halloweenfesten. En del syr allt själv eller köper delar för att på så sätt skapa sig den perfekta rollfiguren till festen. Ett enklare sätt är köpa en färdig maskeraddräkt. Då får man med allt som behövs och man behöver inte bry sig mer än att köpa den i rätt storlek. För de som inte vill gå i djävulsmask eller bödelsklädsel finns varianten med kiguramidräkt.

Kigurami är ett japanskt sätt att klä ut sig till olika djur. Det brukar vara mycket avancerat men här i Sverige består en kiguramidräkt av betydligt enklare delar. Ta en jumpsuit och färga den i djurets färger (ex randig som en zebra). Lägg därtill på ögon, öron och svans så är dräkten klar. En extremt mysig dräkt som är både skön och snygg. I princip skulle man kunna tillverka en liknande dräkt genom att köpa en jumpsuit och sy på de detaljer man vill ha. Det skapar en större flexibilitet men samtidigt är det enkelheten som många är ute efter när tiden tryter och halloweenfesten närmar sig.

Den som väljer att till grunden ha en jumpsuit eller kiguramidräkt till sin utklädnad bör tänka på att man ger ett mycket mysigt intryck. Men för den skull behöver det inte betyda att man ska lämna allt vad som heter blod och hemskheter hemma. Varför inte förvandla den lilla ekorren, som jumpsuitdräkten liknar, till en mördarekorre. Det behövs i stort sett bara lite blod och kanske ett bodigt och bitet huvud som ekorren bär i händerna för att dräkten ska bli lyckad. Med lite eftertanke kan det till och med bli en av de bättre dräkterna på maskeradkvällen.

Däremot så finns det en nackdel med att välja en ”ombyggd” jumpsuit eller kiguramidräkt till halloweenfesten. Det är värmen. Dessa mysdräkter är i grunden tillverkade för lugna familjekvällar och inte för att ha på sig i en lokal där 25-30 andra personer ska samsas om syret. Men är det halloween så är det och klipper man då sönder dräkten något så blir den både mer läskig och luftigare.

Vilken väg du går när det är dags att hitta på något ”snyggt” att ha på sig spelar inte så stor roll. Men vill du vara lite mysigare eller trivs bättre i bomull än i plastdetaljer så kan detta vara ett bra alternativ.

 

Privacy Policy