Halloweenklädseln är inte bara klädseln

När man ska klä upp sig för ett riktigt halloweenparty gäller det att hitta rätt kläder. Kläder som är tillräckligt äckliga och obehagliga för att passa in på det mörka och blodiga tema som alla dessa fester har. Många lägger stor vikt på klädseln och det med all rätt. Men du kan lika gärna, om inte ännu bättre, skapa häftiga effekter med olika make-up kit. Dessa speciella kit går att köpa på maskeradaffärer och innefattar allt från sårmärken till bitmärken som kan sättas i ansiktet eller var som helst på kroppen.

Ansiktsfärger är ett av dessa alternativ som kan klassas som de mest snällaste. Det är kritor som är vänliga mot huden och därför kan man måla sig själv i ansiktet med dem. Med endast dessa blir man inte speciellt skrämmande men de är ett bra komplement till själva maskeraddräkten.

Blodgel är däremot något som används friskt inför halloweenfesterna. Ett gel som är lätt att applicera med små svampar (följer ofta med) och kan skapa illusioner av både djupa och ytliga sår.  För de riktigt stora såren rekommenderas istället latexsår. Det är färdiga sår som kan fästas mot huden och som kan kompletteras med lite blodgel.

Ett annat sår är ”everlasting kiss” eller ”draculabett”. Det är ett latexsår som fästes mot halsen och som bevisar att man relativt nyss träffat en varulv eller vampyr. En effektfull sak är om en person i förhållandet kommer som vampyr medan den andre som en blodig figur med vampyrbett på halsen.

Den som vill använda make up på hela ansiktet istället för att köpa en maskeradmask kan välja alternativet ”burn face” eller ”burn scare”.  Med detta kit blir hela ansiktet utformat som om man varit med om en eldsvåda och fått mycket kraftiga brännskador i ansiktet. Även denna gång blir det än mer effektfullt om den ena kommer som pyroman och den andre som brännskadad partner.

Privacy Policy