Det är detaljerna som avgör

Oavsett om det är halloweenfesten man ska gå på eller melodifestivalsmaskeraden man klär upp sig till så handlar det om att tänka på detaljerna. Det är behändigt och enkelt att dra på sig en färdig dress och vara nöjd med att man hittat något som passar temat på festen. Självklart är det en bra väg att gå men det är bara första steget till den riktigt snygga utstyrseln.  För när du själv tänker till – vilka utklädnader minns du bäst från förra årets fester? Troligtvis de som var liter mer genomtänkta, de med det där lilla extra.

När det gäller halloweenfesten är det blod och hemskheter som ligger i fokus. Man kan komma som varulv, vampyr, häxa eller djävul. Men alla dessa figurer bör ha någon detalj med sig. Häxan kan ha kvasten, djävulen ett par förlorade själar och vampyren kanske ett par extra blodiga löständer (I alla fall om det är vampyrfarfar).  Man kan klä sig snyggt men man bör alltså även ta med sig något som förknippas med den figur man är.

Det är även med detaljerna som man kan förvandla en bra utstyrsel till riktigt bra. Eller rättare sagt från nästan dåligt till extremt snygg. Att klä ut sig till kock är relativt enkelt.  En svart byxa, ett par lackskor, en kockmössa och kockförkläde är grunden. Många har det redan hemma. Men självklart kan man inte komma till en halloweenfest i denna klädseln. Det som saknas är blod.  En stark rekommendation är att köpa fejkblod. Både för att det är snyggare än livsmedelsvarianten men även för det inte luktar.

Bloda ner förklädet, kockmössan och armarna en del och lägg där till en riktigt snygg kökskniv. I detta läge kan det vara smart att köpa en plastkniv trots allt. Det är visserligen snyggt med en blänkandes knivskarp kniv men risken för skador är överhängande. Särskilt om det är något starkt som finns i glasen på festen.  Man kan till och med ha med sig något som kocken har tillagat. Kanske smakprov på avhuggna fingrar kan delas ut.

I detta fall är alltså kniven och fingrarna detaljerna. De små sakerna som man kanske inte annars hade tänkt ta med sig.

Nu är det långt till nästa Halloween. Du hinner planera och tänka på detaljerna till dess.

Privacy Policy